Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Παντζάρι γλυκό

Υλικά

1 κιλό παντζάρια
4 κούπες νερό
6 κούπες ζάχαρη
20 γαρύφαλλα
3 ξύλα κανέλας
2 βανίλιες
2 λεμόνια
1/2 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα

Εκτέλεση

Πλένουμε τα παντζάρια. Τα  καθαρίζουμε και τα κόβουμε  χοντρές φέτες. Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό να βράσει. Ρίχνουμε τα παντζάρια και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Κρατάμε 2 κούπες από το νερό που έβρασαν και το βάζουμε σε κατσαρόλα με 4 κούπες νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Βράζουμε 10 λεπτά, ρίχνουμε τα παντζάρια και βράζουμε άλλα 10 λεπτά. Αφήνουμε να μείνει 24 ώρες. Βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει. Οταν κοντεύει να δέσει το σιρόπι ρίχνουμε τη βανίλια και το χυμό των λεμονιών. Λίγα λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τα αμύγδαλα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου