Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Πιλάφι με θαλασσινά

Υλικά

1/2 κιλό γαρίδες
1 καρότο
1 κλωνάρι σέλινο
200 γραμ. καλαμάρια
200 γραμ. σουπιές
200 γραμ. χταπόδι
200 γραμ. μύδια κατεψυγμένα
1/4 κούπας λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
2 κουταλιές κέτσαπ
1/4 κουταλάκι κανέλα
1/4 κούπας κρασί λευκό
1/4 κούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κούπα ρύζι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις γαρίδες, τις βράζουμε σε νερό μαζί με το σέλινο και το καρότο. Τις σουρώνουμε, κρατάμε το ζωμό και τις καθαρίζουμε. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια, τις σουπιές και το χταπόδι. Κόβουμε σε κομμάτια τα μισά και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα. Σωτάρουμε στο μισό λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το χταπόδι, τις σουπιές και τα καλαμάρια. Οταν απορροφηθούν τα υγρά τους σβήνουμε με το κρασί.Προσθέτουμε τη ντομάτα και την κέτσαπ. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μεχρι να μισομαλακώσουν  τα θαλασσινά. Προσθέτουμε τα μύδια, τις γαρίδες, το μαιντανό, αλάτι , πιπέρι και την κανέλα. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα τους.  Σε άλλη κατσαρόλα σωτάρουμε το ρύζι με το υπόλοιπο λάδι ανακατεύοντας. Ρίχνουμε 2 κούπες ζωμό. Βράζουμε 15 λεπτά. Προσθέτουμε τα θαλασσινά με τη σάλτσα τους και βράζουμε άλλα 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθούν τα υγρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου