Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Χταποδοκεφτέδες

Υλικά
1/2 κιλό χταπόδι
250 γραμ. ψωμί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα τριμμένη
1/2 ματσάκι μαιντανό
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1/4 κούπας ούζο
1/4-1/2 κούπα φαρίνα
αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι. Το βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το ούζο και βράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά του. Αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε στο μπλεντερ και ψιλοκόβουμε. Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό και το στίβουμε. Ανακατεύουμε το χταπόδι, το ψωμί, το κρεμμύδι, τη ντομάτα,το μαιντανό, αλάτι πιπέρι,ρίγανη και όση φαρίνα χρειαστεί για να γίνει ένα μίγμα που να πλάθεται. Πλάθουμε τους κεφτέδες τους αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου