Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011

Πιπεριές γεμιστές με κιμά


Υλικά

10 πιπεριές
1/2 κιλό κιμά
1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα ντομάτα ψιλοκομμένη
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 κούπα ρύζι
1/2 κούπα λάδι
1/4 κουταλάκι κανέλα
αλάτι
πιπέρι

1 κούπα χυμό ντομάτας
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλιά ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πιπεριές, κόβουμε ένα καπάκι στο πάνω μέρος κι αφαιρούμε τους σπόρους. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά στο μισό λάδι, ρίχνουμε τη ντομάτα. Βράζουμε πέντε λεπτά, ρίχνουμε το μαιντανό, το δυόσμο, τη κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι και το ρύζι και κατεβάζουμε απο τη φωτιά. Γεμίζουμε  τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ταψί. Σκεπάζουμε με τα καπάκια τους. Ανακατεύουμε τη φρυγανιά και τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε τις πιπεριές. Ρίχνουμε στο ταψί το χυμό ντομάτας, το υπόλοιπο λάδι και ενα ποτήρι νερό. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου