Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι

salt and pepper
Υλικά

1 μέτριο λάχανο
2 κούπες κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα καρότο ψιλοκομμένο
1/2 κούπα σέλινο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
2 κούπες  ρύζι
1/2 κούπα  λάδι
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλάκι μπαχάρι
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλιά πάπρικα
1 κουταλιά ζάχαρη
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτσάνι από το λάχανο και το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να το σκεπάζει. Βράζουμε 10 λεπτά περίπου να μαλακώσει ελαφρά. Ανακατεύουμε το ρύζι με το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, το μαιντανό,αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, το μπαχάρι, την κανέλα, τη μια κουταλιά πελτέ,τη ζάχαρη και το μισό λάδι. Κόβουμε κομμάτια τα φύλλα του λάχανου και τυλίγουμε τους λαχανοντολμάδες. Τους τοποθετούμε σε κατσαρόλα στρωμμένη με φύλλα λάχανου. Ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό , το υπόλοιπο λάδι,το χυμό λεμονιού, αλάτι και νερό να μισοσκεπάσει τους λαχανοντολμάδες. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και με το καπάκι της κατσαρόλας και βράζουμε σε σιγανή φωτιά. Κατά διαστήματα προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου